Mer om öronakupunktur....

Öronakupunktur används för att behandla samma tillstånd som behandlas med kroppsakupunktur. Impulser från akupunkturnålar leds vidare i nervsystemet varför neurotransmittorer och hormoner påverkas på ett liknande vis vare sig nålarna sitter i öronen eller på kroppen. 


Vetenskapliga studier har klarlagt att akupunktur är smärtlindrande, höjer immunförsvaret, reglerar kroppsliga obalanser, ger en omedelbar minskning av muskelspänning samt har en lugnande effekt.
Klicka på tabellen brevid för att se mer->>

De akupunkturpunkter som finns på ytterörat har förbindelse med kroppens meridianer men också med tre viktiga hjärnnerver, vilket gör att öronakupunktur ofta har en direkt effekt på störningar hos det autonoma nervsystemet (sömn, oro, blodtryck, matsmältning,
hormoner, inre organ) men även på smärta och rörelseinskränkning i muskler och leder.
Öronakupunktur är mycket effektivt vid behandling av olika beroenden(alkohol,mat,socker, rökning) eftersom det tar bort abstinensbesvären och dämpar suget kraftigt.

DFörlängd behandling
Kul-, magnet- eller fröplåstren kan också användas för att förlänga behandlingen efter nålbehandling och kan sitta kvar under lång tid.

I stället för vanliga akupunkturnålar kan långtidsnålar användas. Dessa kan sitta kvar på den behandlade punkten i upp till 10-14 dagar.

Långtidsnålen ser ut som ett litet örhänge. Den är 2 x 2 mm i diameter,

1-2 mm hög och har en ca 2 mm lång nål som går in under huden i örat. Det enda som syns är den lilla örhängelika ovansidan.

Under behandlingen ligger du på en brits medan jag undersöker dina öron. Därefter spritavtorkar jag dina öron och sätter i engångsnålar mellan 3-5 nålar i vart öra beroende på din problematik. Därefter får nålarna verka i ca.30 min. Efteråt sätter jag ev. kulplåster och/eller långtidsnålar för att effekten skall hålla i sig.

Behandlingsintervall: 1 gång per vecka i 6-10 veckor har visat sig ha den bästa effekten. Det är den tiden det tar för kroppen att ändra negativa invanda beteenden, i många fall sedan flera år tillbaka. Därefter börjar själva läkningen och man kan börja dra ut på behandlingarna. Såklart kan förbättringen börja tidigare eller senare då vi alla är individer med olika bakgrund och problem.

 Då kroppen utsätts för en rejäl utrensning vilket också är meningen kan man reagera med försämring av sin problematik den första tiden efter behandling. Du kan påskynda detta genom att dricka extra mycket de närmsta dygnen. En del mediciner framförallt bensodiazepiner, kortison samt viss värkmedicin bromsar effekten av behandlingen. Även kaffe och rökning före behandlingen kan minska effekten.