Acu Nova

Acu Nova

AcuNova är en form av mikroakupunktur som har visat sig ge snabba och goda resultat vid många olika sjukdomar och problem. Precis som med Traditionell kinesisk medicinsk (TKM) akupunktur behandlar man inte bara symptomen utan orsaken, roten till problemet. Man hjälper kroppen att läka sig själv. Inga biverkningar har hittills registrerats till dagens datum med AcuNova.


Sjukdomar där AcuNova gett goda resultat är:

Olika slags huvudvärk såsom spänningshuvudvärk och migrän ex.Sviter efter hjärnblödningar och blodproppar, ögonproblem, muskel- och ledsmärta, astma, bronkit och allergier, mag-tarmbesvär, menstruationsbesvär, hormonella problem och barnlöshet, idrottsskador mm.

Med mikroakupunktur menas att man på ett litet avgränsat område kan behandla hela kroppen, med AcuNova jobbar man med specifika punkter i och omkring våra leder och olika områden på kroppen, punkterna sitter ofta långt ifrån där problemet sitter. När man stimulerar dessa punkter skickas signaler till hjärnan som sätter igång en rad olika processer för självläkning.


 

Kort historik


Det hela startade med att akupunktören John Boel vaknade en morgon med nackspärr och starka smärtor ut i vänster arm. Han provade all tänkbar akupunktur han är utbildad i, men blev bara av med ca:25% av smärtorna. På eftermiddagen provade John att sätta en nål i en led i armbågen och genast så försvann ca:75% av smärtorna. Dagen efter var fortfarande 75% av smärtorna borta, då satte han en nål på samma ställe i samma led i långfingret och all smärta försvann omgående.

Det var så John upptäckte ett helt nytt akupunktursystem, AcuNova eller som det kallas i vissa läkarkretsar Boel Joint Acupuncture.
Skillnaden mellan AcuNova och andra akupunkturmetoder är att AcuNova verkar direkt på hjärnan, när man träffar mitt i reflexpunkten med en nål, startar en elektrisk process, där signalen går till hjärnan som utsöndrar endorfiner (kroppens egna morfin), som sedan flyter med blodet ut till det sjuka området och startar omedelbart en läkande process.

Denna process sker hela tiden i friska människor, men kan av olika skäl slut att fungera, men med AcuNova kan man sätta igång denna process igen så att kroppen kan börja läka sig själv.